Waarom wij graag puzzelen in Nederland

Puzzels zijn van alle tijden en voor iedere leeftijd. We hebben daarom ook een uitgebreide collectie met speciale puzzels. Neem de XL varianten voor ouderen die bijvoorbeeld aan dementie lijden of slecht zien. Voor hun is het extra belangrijk om het brein te blijven stimuleren. Daarom is de XL editie van duidelijke plaatjes en grote stukjes voorzien. Maar ook heb je 3-D puzzels van Ravensburger. Deze zijn mooi als ze af zijn. Je ziet op dat moment pas echt hoe de puzzel eruit ziet. Dit kan je niet van de doos afzien. Ook hebben we de wasgij puzzels die voor nog meer uitdaging zorgen. Deze hebben namelijk geen voorbeeld waar je van kunt spieken. Je zult dus moeten passen en meten zodat hij uiteindelijk af komt. Ook hebben we de impossible puzzels. Deze zijn allemaal voorzien van dezelfde kleur waardoor ze op bijna alles lijken te passen. Hieraan heb je dus urenlang plezier!

Leuke puzzels voor kinderen

Wij hebben de allerleukste puzzels voor (kleine) kinderen. Om te beginnen hebben wij de populaire Disney puzzels. Daarnaast hebben wij ook diverse andere animatieseries in onze collectie. Maar het slimste is om met de puzzels van 150 stukjes te beginnen. Hieraan kun je zien of je het in je hebt om te puzzelen. Vervolgens kun je dit langzaamaan gaan opbouwen tot het gewenste resultaat. Zo leer je er ook weer elke dag van. En het prikkelt ook nog eens het denkvermogen. Het is daarom ook een gezonde methode om je brein te trainen. Je hebt een goede concentratie en een kleine beetje denkvermogen nodig om tot de oplossing te komen. Het is wel leuk als papa of mama je meehelpt met het oplossen van de puzzel. Zo zie je hoe het opgelost kan worden en doen jullie gezellig iets samen.

Puzzels voor volwassenen

De Jan van Haasteren 1000 stukjes puzzel is het populairste onder de volwassenen. Maar je kunt ook de wasgij puzzel kopen. Deze zijn er in verschillende onderwerpen. Jan van Haasteren is een bekende striptekenaar uit de jaren 80. Elk jaar zitten mensen op het puntje van de stoel totdat deze striptekenaar weer zijn nieuwe puzzels klaar heeft. Mensen herkennen zich in de stripverhalen die hij schrijft. Ook hebben ze alvast kennis gemaakt met het beeld dat hierbij hoort. Zo weten ze deze puzzels vaak sneller op te lossen. De wasgij puzzels zijn ontstaan uit het engelse woord jigsaw. Als je dit omdraait krijg je wasgij namelijk. Deze puzzels hebben geen voorbeeld waardoor het een grote uitdaging wordt om deze te voltooien. Wel heb je hier urenlang speelplezier van in je eentje of samen met iemand.

De positieve invloed van puzzels

Puzzels zorgen ervoor dat je jouw brein weer kunt trainen. Je traint namelijk het denkvermogen door na te denken welke stukjes bij elkaar horen. Maar ook je concentratie wordt er beter van. Dat komt omdat je de focus op de stukjes moet houden. Stap voor stap ga je verbanden zien en kun je de puzzel voltooien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *