Tips voor het kleden van een peuter jongetje

Tussen de twee en vier jaar oud zijn kinderen officieel peuters. Het is een leeftijd waar heel veel veranderingen plaats vinden. Ze groeien heel snel maar ze veranderen ook heel erg veel in persoonlijkheid. Dus het is belangrijk om stoere babykleding te vinden die ze zelf ook heel leuk vinden maar dat kan moeilijk zijn, vooral als je houdt van kinderkleding met dure merken kan het moeilijk zijn om bij te benen met het peutertje. Gelukkig zijn er heel veel manieren waarop je kan zorgen dat je peutertje er superleuk uit ziet. 

Leuke kleren

Hij gaat heel veranderingen door in de leeftijd tussen twee en vier jaar oud. Maar ook in de communicatie gaat het heel erg vooruit. Het is makkelijk om gewoon een baby kleding dirkje setje te kopen als je niet weet wat te kopen. Setjes zijn altijd handig omdat ze gegarandeerd bij elkaar passen en zo heb je een supermakkelijke outfit combi altijd klaarliggen. Ook kan je geld besparen door het in een setje te kopen dus het is een heel goed idee. Het is heel erg belangrijk dat je je peuter zijn eigen vrijheid geeft om zelf dingen uit te kiezen. Natuurlijk moet hij niet naakt rondlopen de hele dag maar als hij het leuk vindt om een feetje pyjama te dragen is het heel leuk om dat te stimuleren. Je peuter zal heel erg blij zijn om te mogen dragen wat hij zelf leuk vindt. Misschien is hij wel heel gehecht aan een spiderman kostuum, dan kan je wel grenzen leggen om het niet elke dag naar school te dragen, maar misschien mag hij het thuis wel gewoon de hele tijd aan. Hij zal er heel blij van worden en dat is alleen maar leuk om te zien. 

Sokken en schoenen

Omdat ze ook ineens veel meer kunnen lopen is het belangrijk om goede schoentjes te kopen. Niet te duur want zijn voeten zullen nu wel nog heel snel groeien. Toch is het wel belangrijk dat de schoenen van enigszins goede kwaliteit zijn omdat dit hun ondersteuning kan bevorderen en ervoor kan zorgen dat ze zich beter voelen bij het lopen en op zelfstandig avontuur gaan. Het is ook goed om er leuke sokjes bij te combineren, want sokken zijn altijd een leuke manier om een anders redelijk “saaie” outfit heel veel leuker te maken. Ook kunnen schoenen en sokken best moeilijk zijn. Peuters beginnen nu namelijk zelfstandig te worden en zullen ook willen beginnen met zelf de schoenen aan te trekken. Sokken kunnen heel moeilijk en lastig zijn om zelf aan te trekken maar als je ze kan afleiden door heel leuk de sokjes zijn dan helpt dat waarschijnlijk al heel erg. Maar zorg dus ook dat je schoenen hebt die makkelijk aan te trekken zijn voor jou, wanneer je ze moet helpen maar ook voor zichzelf. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *