Hoe veel aankleedkussenhoezen heb je nodig?

Heb je zoveel geld uitgegeven aan je aankleedkussen dat je je nu zorgen maakt over hoe je het schoon moet houden? Wil je er zeker van zijn dat het aankleedkussen zo comfortabel mogelijk is voor je baby? Dan is de oplossing voor beide problemen eenvoudig: een aankleedkussenhoes aanschaffen. In dit artikel lees je waarom een aankleedkussenhoes nodig is, wat het nut ervan is en hoeveel je er nodig hebt. 

Aanschaffen van een aankleedkussenhoes

De juiste hoes helpt je aankleedkussen te beschermen tegen nattigheid en vlekken, maar houden je kleintje ook lekker warm terwijl jij aan de slag gaat met het verschonen van luiers. Je hebt al een aankleedkussen. Dus waarom zou je een hoes en een voering willen? Gebruiken alle moeders ze? Hoezen en voeringen zijn niet essentieel, maar wel erg handig.

Het nut van een aankleedkussenhoes

De hoes en de voering hebben een ander doel dan het kussen zelf. Het kussen zelf is namelijk bedoeld om je baby te beschermen tijdens het verschonen van de luier en om je spullen te beschermen tegen eventueel plas en poep die eruit komen tijdens het verschonen van de luier. Echter wordt het aankleedkussen zelf niet beschermd en daar dient een aankleedkussenhoes voor. Ze helpen daarbij ook allebei om elke plas op te nemen die begint te lopen na het verschonen van de luier.  Als er poep of plas op de hoes komt en dan haal je ze gewoon af en stop je ze in de wasmachine. Een ander voordeel van het hebben van een hoes is dat het je baby comfortabel houdt. De meeste aankleedkussens zijn omsloten met een plastic waterdichte laag die koud kan zijn tegen de rug van je baby. Als je ze niet wakker wilt maken of ze mogelijk minder comfortabel wilt maken, dan is een hoes een goed voornemen.

Hoeveel aankleedkussenhoezen?

Over het algemeen zijn twee aankleedkussenhoezen wel genoeg, maar ook dat is afhankelijk van meerdere factoren. Heeft jouw baby meerdere ongelukjes per dag dan is een extra setje geen overbodige luxe. Bij Koeka vind je diverse aankleedkussenhoezen, zo kan je het geheel afstemmen met de rest van de ruimte en is er voor ieder wat wils te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *