De beste luiers van 2021

luiers

Luiers zijn absoluut essentieel voor kersverse ouders. De komende jaren zal je ze altijd op voorraad moeten hebben. Je pasgeboren kleintje kan er wel tot 12 per dag nodig hebben! Omdat er zoveel verschillende keuzes zijn, is het soms verwarrend voor nieuwe ouders om te weten welke het beste zijn. In dit artikel lees je meer over de verschillende luiersoorten en welke luiermerken over het algemeen het best beoordeeld zijn.

Soorten babyluiers

Voordat je beslist welk luiermerk het beste lijkt, bedenk dan welke soort het beste bij jullie levensstijl past. Je kunt kiezen uit katoenen doeken, wegwerp- en biologische luiers:

luiers

Katoenen doeken

Katoenen doeken zullen op de lange termijn veel geld besparen omdat ze herbruikbaar zijn. Daarbij zijn katoenen doeken uiteraard een zeer milieubewuste keuze. Deze doeken zijn echter wel meer werk omdat het langer duurt om ze bij je kindje om te doen. Daarbij moeten ze na elk gebruik gewassen worden.

Wegwerpluiers

Wegwerpluiers zijn gemakkelijk en vergen weinig van je tijd. Tegenwoordig zijn wegwerpluiers extreem absorberend en je kindje zal meestal ‘s nachts niet wakker worden van een plasje. In de loop van de tijd kosten ze echter wel veel meer geld en zijn ze natuurlijk niet milieuvriendelijk.

De beste wegwerpluiers in 2021 zijn als volgt beoordeeld door de Consumentenbond:

1. Pampers Active Fit

2. Pampers Premium Protection

3. Pampers Premium Protection

4. Pampers baby-dry pants

5. Zwitsal

6. Huggies Ultra Comfort

7. Etos

8. Kruidvat

Biologisch

Bij de productie van een biologische luier zijn milieuvriendelijke materialen gebruikt, zoals houtpulp van duurzame bomen. Bij de productie is er gelet op dat de productiemethoden minder schadelijk zijn voor het milieu dan de standaard productiemethoden. Helemaal biologisch zou een deze luiersoort echter nooit zijn. Een paar voorbeelden van de beste biologische luiermerken zijn JOONE, Pampers Pure, Eco Muumi, Naty en Tidoo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *